Results 1 to 5 of 5

Thread: IC-745 - No volume in CW nor RTTY

  1. #1

    Join Date
    Sep 2018
    Location
    Penn Yan, NY
    Posts
    15

    Default IC-745 - No volume in CW nor RTTY

    I turned on my IC-745 this morning and noticed there was no volume in the CW and RTTY modes. I'm thinking a relay may be hung up some place. Has any body else experienced this?

  2. #2
    gnuuser's Avatar
    Join Date
    Apr 2020
    Location
    NW Pa,USA
    Posts
    164

    Default

    it could be many things! Do you have volume control in voice modes?
    could be a faulty switch, amplifier, relay, or output transformer
    you might need an audio signal probe to find where its faulty!
    Im so old dirt was my apprentice

  3. #3

    Join Date
    Sep 2018
    Location
    Penn Yan, NY
    Posts
    15

    Default IC-745 - No volume in CW nor RTTY

    Yes, I have great volume control in all the other modes. Just no sound output in CW nor RTTY. I'm also suspecting a stuck relay. Thanks for the reply.

  4. #4

    Default

    The few watt audio signals in a transceiver hardly require relays. I havent looked at that radios schematic, but doubt it uses one to switch the audio on or off.

    I would start by plugging in a set of headphones to see if the RF end of the rig is operational and go from there. Maybe you have a dried up bypass capacitor or a bad crystal filter for those narrow modes.

  5. #5

    Join Date
    Sep 2018
    Location
    Penn Yan, NY
    Posts
    15

    Default ICOM Volume

    Found the problem - "Operator Error" The Pass Band Tuning and Filter Switch buttons inadvertently got turned on. I don't change these buttons often. The first thing to go with age is memory. Thanks every body for the tips.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •