Results 1 to 3 of 3

Thread: Kenwood TS-2000 CAT connection and parameters

  1. #1

    Join Date
    Jul 2019
    Location
    New Braunfels, TX
    Posts
    1

    Default Kenwood TS-2000 CAT connection and parameters

    I recently decided to go ahead and interface my TS-2000 with my Dell laptop. I'll be using Log4OM and Omnirig which was downloaded as part of the Log4OM download. I purchased a serial cable with the FTDI chip set in it and downloaded the drivers onto my Dell. I can't seem to get the two communicating. I used 4800 baud, no parity, and two stop bits. Since that didn't work, I tried very combination I could and none of them o=worked. I can tell my computer sees the cable as a com 5 because "com ports" disappears when I remove the cable. I cannot find any thing oertaining to proper CAT settings in my Kenwood TS-2000 manual. Any help would be greatly appreciated.

    73 de Kenn W5KAP

  2. #2
    Ots's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Glendora, CA
    Posts
    86

    Default

    Kenwood's web site has a download for using the Kenwood control software and it covers interfacing with a pc. It's not much but maybe it'll help.

  3. #3

    Default

    Try stop bits of 1.

    You can try installing the arduino development en. It comes with a very nice serial port terminal that will let you see what the port is or is not tx/rx.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •