Results 1 to 3 of 3

Thread: electrical problem

  1. #1

    Default electrical problem

    New to ham so don't know much. Anyway I mounted a Yaesu FT-2500M in my Humvee. The SWR is around 2.0. My problem is that this radio has three output levels 5,25 and 50 watts. I installed a watt meter and it shows only about 2.5,10 and 20 watts. Sounds like Almost half the output. Any ideas as to the problem? Also can you point me to where I could send it for repair.

    Thanks for the help.

    Trooper

  2. #2

    Join Date
    Apr 2019
    Location
    INDIANA
    Posts
    38

    Default

    As an added thought, If the antenna system is not well matched, some radios have a lowered output level to prevent damage to the radio. I do not know enough about this radio to say for sure, but it is something else to check.

    KD9KVS

    I have a brain injury.
    I am not a brain injury.
    This does not define me.
    Last edited by KD9KVS; Wed 17th Apr 2019 at 00:38. Reason: Spelling correction

  3. #3
    K7KBN's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Bremerton WA USA
    Posts
    1,366

    Default

    This is where someone suggests a known-good dummy load of proper power rating. Connected in place of the antenna it'll show you a lot of things.
    73
    Pat K7KBN
    Semper ubi sub ubi.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •