Results 1 to 3 of 3

Thread: Help FT-707 faults

  1. #1

    Default Help FT-707 faults

    Hi

    I have pulled my old FT-707 out of storage and upon powering up the RX appears to be deaf. Audio out of the speaker but nothing received at all in any band or mode.

    Also when I key the mic there is no output power at all.

    I have had some one have a look at it and their getting a bit stumped having checked all the relays which appear to be working fine and all the boards for dry joints and broken/loose wires and connections.

    We have checked the bulb fuse and its fine as well.

    Any pointers on where to look next would be appreciated as I would dearly love to get it back on the air.

    Many thanks

    Andy

  2. #2

    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Elgin, Illinois
    Posts
    1,640

    Default

    Hello Andy,

    I wonder whether you have the Service Shop Manual for your FT-707 as I've found one on-line:

    http://www.foxtango.org/ft-library/F...7_serv_man.pdf

    http://www.foxtango.org/ft-library/F...ies/FT-707.pdf

    Reading your description of the failure, I would check the main VFO Output for 5~5.5 MHz since it's the most common part of the Tx & Rx circuitry. You'll need an Oscilloscope and a Frequency Counter to verify the output.

    Dan
    WA9WVX

  3. #3

    Default

    Hi Dan

    Thanks for the info.

    We have the workshop manual but the quality of the pdf is poor in places. I'll look at the one you linked once the site is back up.

    We will have a look at the VFO output, Thanks for the info

    Andy

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •