PDA

View Full Version : New to dstar



Shamenlong
Sat 3rd Jan 2015, 20:48
Hi guys
After being licenced as an m6 for 9 months for various reasons and obsticles i have purchased a icom5100e to enable me to operate.my question is does anyone know how many amps this radio draws ive looked through the maual and the bottom of the unit and their is no refrence on either,
The secound question what is the correct procedure for calling cq when using a gateway
Thanks in advance

mark1781
Sun 4th Jan 2015, 03:47
Specs sheet says it draws 13.0 amps.
Calling cq on gateway is no different from operating on fm repeaters,just say your callsign and location and your monitoring.try linking to a popular reflector and someone is bound to answer your call.

Shamenlong
Sun 4th Jan 2015, 11:01
Ok thanks mark for the info